trustpilot-star trustpilot-star trustpilot-star trustpilot-star trustpilot-star
trustpilot-star trustpilot-star trustpilot-star trustpilot-star trustpilot-star
4,53
Zeer goed
Gratis bezorging vanaf 10,-

Wieldoppen monteren


Wieldoppen monteren is een eenvoudig klusje dat je gemakkelijk zelf kunt uitvoeren. Om je op weg te helpen hebben wij een instructie video gemaakt. Jim legt hier binnen 1 minuut uit hoe je wieldoppen monteert. Eenvoudig, snel en duidelijk. Binnen slechts enkele minuten kun je alle 4 de velgen voorzien van een mooie wieldop.

 

 

Montage instructies

Wanneer je een wieldop op de velg wil plaatsen, begin dan bij het ventiel. De inkeping voor het ventiel zie je duidelijk zitten op de wieldop. Deze inkeping plaats je over het ventiel en vanuit dat punt druk je de wieldop vast.

De eerste paar clips kun je makkelijk vastdrukken met de hand. Er rest enkel nog het vastzetten van de laatste clip. Dit gaat het makkelijkst met een platte schroevendraaier. Duw de clip voorzichtig naar binnen tot de wieldop op de velg schuift. Mogelijk moet je de wieldop nog met de hand verder aandrukken.

Het kan voorkomen dat de wieldop niet perfect blijft zitten of juist te strak in de velg zit. Op de foto's hieronder zie je hoe je de wieldop beter in de velg laat klemmen. Op foto 1 zie je hoe je de wieldop strakker in de velg laat klemmen. Op foto 2 zie je hoe je de wieldop minder strak stelt, zodat de wieldop beter past wanneer deze te strak in de velg zit.

1. Wieldoppen klemmen 2. Wieldoppen vast klemmen

 

Welke inch maat moet ik bestellen?

Controleer de bandenmaat door de getallen op uw band te controleren. Op de afbeelding is de bandenmaat 215/45ZR17 91W te zien. In alle gevallen is het cijfer na de R de inchmaat en dus de juiste wieldoppen maat. In dit geval is dat 17 inch.

Wieldoppen monteren